Coffee Marshmallows

Ini marshmallow pertama saya, dan saya ingin sedikit aroma kopi di dalamnya, 
This is my first marshmallow, and I want a little coffee aroma in it,

so, here is .. the COFFEE MARSHMALLOWS..

I make it in a simple way, it needs 15 minutes for preparation, include about 10 minutes to dissolve the gelatin. Well, let me tell a short story about marshmallow and a pinch knowledge about gelatin before you find the recipe below.

Saya membuatnya secara sederhana, perlu 15 menit untuk persiapan, termasuk sekitar 10 menit untuk melarutkan gelatin. Nah, mari saya ceritakan sebuah cerita pendek tentang marshmallow dan secubit pengetahuan tentang gelatin sebelum kalian menemukan resepnya di bawah ini.

  • Marshmallow adalah manisan empuk yang terbuat dari campuran gula, air, dan gelatin yang dipanaskan dan dibusakan dengan cara diaduk pada kecepatan tinggi sehingga tercipta ikatan gelembung-gelembung udara pada adonan.
  •  
  • Ada berbagai cara menikmati marshmallow selain dapat dimakan begitu saja, antara lain dipanggang di atas api hingga bagian luarnya menjadi karamel, dicelupkan ke dalam minuman sebagai pengental dan pemanis, dicampur dengan ice cream, sebagai topping cupcake, muffin dan biscuit, atau dicelupkan dalam fondue.

Marshmallow is a soft candy made ​​from a mixture of sugar, water and gelatin heated and foamed by stirring at high-speed thus creating a bond of air bubbles in the batter. There are many ways to enjoy the marshmallow than just edible, including roasted over the fire until the outside becomes caramel, dipped into the beverage as a thickener and sweetener, mixed with ice cream, for topping cupcakes, muffins and biscuits, or dipped in fondue.

Awalnya, bahan baku marshmallow adalah tanaman bunga Marshmallow atau Althaea officinalis yang berasal dari Africa. Hippocrates, seorang ahli kedokteran di Yunani menggunakan tanaman Marshmallow sebagai salah satu obat untuk mengatasi gangguan pada tenggorokan hingga lambung dan pencernaan. Sedangkan di Mesir, pada tahun 1592 diketahui masyarakat Mesir mengenal tanaman Marshmallow sebagai tanaman yang dapat dimakan.

At first, the raw materials of marshmallow are Marshmallow flower plants or Althaea officinalis from Africa. Hippocrates, a Greek medical expert using Marshmallow plant as a medicine to treat disorders of the throat, stomach and digestion. While in Egypt, the Egyptian people in 1592 known the Marshmallow plant as an edible plant.

Sekarang, marshmallow yang tersedia di toko tidak menggunakan tanaman Marshmallow sebagai bahan baku, tetapi menggunakan gelatin. Gelatin adalah campuran peptida dan protein yang diproduksi oleh hidrolisis parsial kolagen hewan, diperoleh dengang mengekstrak tulang, kulit atau jaringan ikat hewan ternak seperti sapi, ayam, kuda, babi, atau ikan untuk gelatin bagi vegetarian. Pada produk makanan, gelatin sebenarnya tidak hanya digunakan pada marshmallow, namun dapat menjadi bahan pembentuk gel atau kepadatan pada produk permen lunak/ gummy dan jelly, juga dapat menjadi pengental atau penstabil pada produk margarin, selai, yogurt, krim keju, ice cream serta campuran whip cream.

Now, marshmallows which available in stores are not using Marshmallow plant as raw materials, but using gelatin. Gelatin is a mixture of peptides and proteins produced by partial hydrolysis of animal collagen, obtained by extract the bone, skin or connective tissue of animals such as cows, chickens, horses, pigs, or fish for the vegetarian gelatin consumed. In food products, gelatin is not only used in marshmallows, but it can be a density or gel-forming material of the soft candy / gummy and jelly product , also can be a thickener or stabilizer in margarine, peanut butter, yogurt, cream cheese, ice cream and whip cream mix products.

Gelatin hasil ektraksi tersedia dalam bentuk lembaran, butiran, atau bubuk. Mudah digunakan, cukup larutkan di air panas, kemudian tunggu beberapa menit hingga mengental, lalu direbus sebentar. Untuk kali ini, saya menggunakan gelatin berbentuk butiran, seperti gula pasir, berwarna kekuningan dan hambar. Takaran gelatin butiran yang saya pakai adalah 10 gram per 200 ml air, dan perlu direbus sebentar di atas api kecil.

Gelatin extraction results are available in the form of sheets, granules, or powder. Easy to use, simply dissolve it in hot water, then wait a few minutes until thickened, then boiled it briefly. For this time, I use gelatin granules, like sugar, yellowish and bland.

Gelatin granules’ dose that I use is 10 grams per 200 ml of water, and it need to boiled briefly over low heat. After hot enough, I moved the solution into a mixer bowl that been chilled in the freezer about 15 minutes before, and mix it at high-speed. At first it still a liquid, but after five minutes it will coagulate and five minutes later, it would be form a foam that would harden into a soft sponge-like after a few hours. That is marshmallow.
My suggestion, sprinkle it with a lot of cornstarch to prevent sticking and always use a clean sharp knife to cut, or use the icing piping bag and cookie cutters for some funny shapes.

Setelah cukup panas, saya pindah larutan tersebut ke mangkuk mixer yang telah didinginkan di freezer 15 menit sebelumnya, dan mixer larutan dengan kecepatan tinggi. Awalnya masih berupa cairan, namun setelah lima menit akan mengental dan lima menit kemudian akan membentuk busa yang akan mengeras menjadi seperti spons lembut setelah beberapa jam. Itulah yang disebut marshmallow.
Saran saya, taburi maizena yang banyak agar tidak lengket dan selalu gunakan pisau tajam yang bersih untuk memotongnya, atau gunakan contong icing dan cetakan biskuit untuk menghasilkan bentuk-bentuk yang lucu.

2 thoughts on “Coffee Marshmallows

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s